השמנה והרזה: איזו פלייסטיישן 3 עדיפה?
תוהים מה ההבדל בין הדגם החדש לדגם הישן של ה-Playstation 3? רוצים לדעת אם כדאי לשדרג את הקונסולה שברשותכם? מעוניינים לראות את ההבדל המוחשי בעיניים? בדקנו את ה-PS3 Slim
תעשיית המשחקים כבר כינתה לא אחת את שנת 2009 כ"שנת ה-Playstation". שילוב של משחקים חדשים ובלעדיים שיצאו השנה, יחד עם ההערה שמפתחי המשחקים ילמדו כיצד ניתן לנצל את כל כוחה של הקונסולה, הוביל למסקנה שאם עד עכשיו סוני השתרכה מאחוריי מיקרוסופט ונינטנדו, הרי שעכשיו יש לה סוף סוף סיכוי לחזור ולהוביל את שוק הקונסולות, כפי שעשתה בדור הקודם, עם ה-Playstation 2.
למשוואה הזאת נכנס לאחרונה ה-Playstation 3 Slim, שמכונה בחנויות "הדגם החדש" של הקונסולה. מה חדש בו, ובמה הוא שונה מהדגם הקודם? בואו לראות.
הגודל כן קובע
כפי שניתן לראות בוידאו, ההבדל העיקרי בין הדגמים השונים של הקונסולה הוא הגודל. ה-Playstation 3 תמיד הייתה המפלצת הרשמית של עולם המשחקים, והיה צורך לפנות לה לא מעט מקום ליד הטלוויזיה בשביל לשחק משחקים. הקונסולה החדשה משנה את התמונה: עדיין לא מדובר במכשיר דקיק, ועדיין תתקשו לדחוף אותו על הממיר בארון הבידורית הקטן שלכם, אך השינוי בגודל הופך אותו, לפחות, למאיים קצת פחות.
כדי להמחיש, נוכל לספר שהמכשיר גדול יותר ממכשיר DVD ממוצע שנמכר כיום, אך לא גדול בהרבה מרוב ממירי הכבלים והלווין הסטנדרטיים של yes ו-HOT - ואף קטן יותר מממירים גדולים כדוגמת yesMax. הוא דק יותר גם מה-Xbox 360, אך ארוך יותר ממנה. בגלל שהחלק העליון של הקונסולה מעוגל, לא ניתן להניח עליה אובייקטים נוספים, כגון עטיפות משחקים, מכשירים אלקטרוניים נוספים או כוסות קפה (תתפלאו כמה שזה מועיל, רק בזהירות).
בסופו של דבר השינוי בגודל מבורך, במיוחד אם מערכת הקולנוע הביתי שלכם עמוסה כבר במכשירים שונים ומשונים.
הבדלים נוספים
האם זה ההבדל היחיד בין הדגמים? לא. סוני הורידו מהקונסולה את האפשרות להתקין מערכות הפעלה חלופיות שהייתה זמינה עד כה, אך מכיוון שמדובר באפשרות נסתרת שמעטים המשתמשים שניצלו אותה - לא מדובר בהבדל מהותי כלל וכלל.
בנוסף, ההבדל בעיצוב התעשייתי של הקונסולה מוביל להבדלים זעירים במהירות הפעולה שלה: טעינה של סרטי Blu-Ray, למשל, ארוכה יותר מבדגם הקודם בכמה שניות, וכך גם טעינה של משחקים מסויימים. טעינה של יישומים אחרים, כמו החנות הווירטואלית של הקונסולה או משחקים אחרים - הייתה דווקא מהירה יותר מאצל קודמתה. כך או אחרת, מדובר בהבדלים של שניות בודדות.
הבדל נוסף הוא נפח הדיסק הקשיח: בעוד שלגירסה הקודמת של ה-Playstation היו מספר תצורות, שכללו נפחים שונים (החל מ-20 גיגה ועד ל-160), הקונסולה החדשה מגיעה עם כונן קשיח של 120 גיגה או בגירסה יקרה יותר עם כונן של 250 גיגה,עליו הוכרז אמש (ה'). מדובר בסופו של דבר בשיפור לעומת הדגמים הקודמים - שם היה הנפח הנפוץ ביותר 80 גיגה בלבד.
כמו בתצורות הקודמות של הגירסה השמנה, גם ה-PS3 Slim אינו מסוגל לקרוא משחקים ישנים של Playstation 2, וכולל שתי כניסות USB בלבד. זאת בניגוד לחבילה הראשונה של ה-Playstation 3 שנמכרה בארץ, שכללה דיסק קשיח בנפח 60 גיגה, ארבע כניסות USB, קורא כרטיסים ואפשרות לקריאה של חלק ממשחקי ה-Playstation 2.
תן סיבוב בסוני
האם שווה לרכוש היום Playstation 3? אם אתם בקטע של משחקים - זוהי בהחלט אפשרות ראוייה. הגירסה החדשה של הקונסולה סקסית יותר, חמודה יותר ואף זולה יותר מקודמתה - ניתן להשיג אותה במחיר של כ-2,200 שקלים בייבוא רשמי, ואפילו פחות מזה בייבוא מקביל. המחירים בחו"ל הם 299 דולרים / אירו בארה"ב ובאירופה ל-120 גיגה, ו-350 דולר ל-250 גיגה.
לא זול במיוחד, אך בהחלט אפשרי, ואם ספריית המשחקים של הקונסולה נראית לכם עדיפה על זאת של המתחרה - ה-Xbox 360 של מיקרוסופט - בהחלט אפשר לרכוש אותה כיום בראש שקט.
