רובלוקס ממשיכים בצעדים הזויים
רובלוקס (Roblox) הוא המשחק הפופולארי ביותר היום בקרב ילדים לא רק בישראל, אלא בכל העולם. עם למעלה מ-200 מיליון שחקנים שמבקרים במשחק באופן חודשי (נתון בלתי נתפס) המשחק הפך להרבה יותר מזה, וכעת משמש כרשת חברתית של ממש. כמו בכל רשת חברתית, בטחון של ילדים הוא נושא בוער, ועוד יותר ברובלוקס שבשנים האחרונות צבר אין-ספור תלונות על הטרדות מיניות, פגישות בין מבוגרים לקטינים ואפילו מקרה חטיפה. הגבות שהורמו בחודש שעבר אחרי שמנכ"ל החברה הורה להשיק אפשרות לדייטינג בתוך המשחק, עם הכוונה שהשקר יוביל לפגישה במציאות, הפכו בשבוע האחרון לעליהום של ממש כלפי החברה אחרי שחסמו יוטיובר החושף פדופילים בפלטפומרה ואיימו בתביעה כלפיו. תחגרו חגורות, זה לא עומד להיות בטוח.
בתחילת השבוע חסמו רובלוקס חשבון מאוד פופלרי בפלטפורמה בשם Schlep שעשה סרטוני יוטיוב בהם הוא חושף פדופילים במשחק ובכך הציל המון ילדים. החסימה קיבלה עוד הד תקשורתי כשרובלוקס בחרו להגיב לנושא בכך שהפעולות האלה גרמו "לסביבה לא נעימה בפלטפורמה" ולכן חסמו את החשבון, תגובה מנותקת והזויה שגרמה להמון רעש ותחילתן של "עשרת המכות" על המותג. כמה היה ברור שנפתח כאן קן צרעות? עוד בתחילת הדרמה ראש אגף הבטיחות של המשחק מכר את המניות שלו בחברה, בשווי של 800 אלף דולר. קוביות הדומינו אפילו לא חיכו יממה כדי להתחיל ליפול - וגם נפלו במהירות שיא. Schlep הגיש תביעה נגד החברה על חסימת חשבונו, וכשעה לאחר מכאן תבעה את המשחק מדינת לואיזינה בארצות הברית. הטענה של המדינה היא שהחברה "יצרה ומאפשרת פלטפורמה בה פדופילים משגשגים" וכשהפעולות שלהם הם רק נגד הצד שמנסה לתפוס פדופילים קשה שלא לראות עוד מדינות בארצות הברית מצטרפות לתביעה. גם מדינת קאטר חסמה את המשחק בשטחה.
האם רובלוקס היא פלטפורמה נהדרת ליצירת משחקים ונותנת לילדים כלים נהדרים להגשים את עצמם? כן. האם רובלוקס מאפשרת פעילות של פדופילים באתר? ההתפתחויות האחרונות נראות לא טוב בלשון המעטה. זוהי מסתמנת ככתבה הראשונה בתהליך ארוך שיתנהל כנגד החברה, שכבר גלש למיינסטרים כשיוצר הסדרה "To Catch A Predator" החליט לנסות להפיק גרסה על רובלוקס. מה דעתכם על המשחק? כתבו לנו בתגובות.
*רוצים לקבל את כל החדשות החמות ישר לנייד? הצטרפו לערוץ הטלגרם של Vgames!*

דור קציר - כתב תוכן
משחק על: Xbox Series X, Nintendo Switch, PS3, Wii U
בחיים לא תנצחו אותי ב:Mario Kart והמולטיפלייר של Uncharted 3
המשחק שהגדיר לי את הילדות: Ratchet & Clank 3 ולגו באטמן
כשאני לא משחק אני: מכין קפה
מסר לעולם: תחייכו, זה לא עולה לכם כסף
תגובות
1
| פורסם ע"י