מסך 4K איכותי בתג מחיר של פחות מ-2,000 שקלים? מסתבר שזה אפשרי
המסך סופק לנו לסיקור על ידי Gigabyte ישראל, תודה רבה!
שוק מסכי ה-4K היה ונשאר לאחת מקטגוריות המסך היקרות והמרשימות ביותר שאפשר למצוא היום בשוק מסכי המחשב, ועל כן רמת הפליאה שלי מתג המחיר של ה-GS27U הייתה בעיניי מאוד מוצדקת - יש לנו כאן מסך 4K בגודל של 27 אינץ' שמצליח לספק חווית צפייה נהדרת גם בזמן עבודה שוטפת וגם בזמן משחק אינטנסיבי, כל זאת בזמן שהוא מספק לנו פאנל IPS איכותי, קצב רענון מהיר של 160 הרץ, תמיכה ב-HDR וכמובן רזולוציית 4K מרשימה - כל זה בתג מחיר של בערך 1,500 שקלים, תלוי באיזו חנות אתם מחפשים. אז איך כל זה יכול להיות, איפה בכל זאת Gigabyte עיגלה פינות והאם כל זה שווה את המחיר? יצאנו לבדוק.
רושם ראשוני: מה בקופסה ואיכות הבנייה
הקופסה של ה-GS27U לא כוללת בתוכה יותר מידי הפתעות, והיא כוללת מעבר למסך עצמו רגלית המורכבת מבסיס וצוואר, כבל מתח ושני כבלי וידאו המתאימים לשני סוגי חיבורי המסך שיש לנו כאן (HDMI 2.1 ו-DP 1.4). בדומה לרוב המסכים ש-Gigabyte מציעה לנו מהשנים האחרונות גם כאן העיצוב פשוט ומאוד לא צעקני, משהו שאני אישית מאוד מתחבר אליו. גם איכות הבנייה של המסך מרשימה לטובה הודות לפלסטיק בגימור מט המעטר את כל חלקי המסך - הבחירה של גיגהבייט שלא להשתמש הפעם בפלסטיקים בעלי גימור מבריק מבורכת בעיניי מאוד גם כן.
רגלית המסך עצמה פשוטה מאוד, ובאופן מפתיע למדי היא לא עושה שימוש בתקן ה-VESA של המסך אלא במקום זאת מתחברת אליו באמצעות קליפס ייעודי המצוי בחלקו התחתון של הפאנל. זוהי גם הפעם הראשונה שבה אנחנו יכולים לחוש בבירור ב"עיגול פינות" מצד גיגהבייט - רגלית המסך קטנה מאוד והצוואר שלה מאוד נמוך, כל זאת בזמן שהיא לא מציגה לנו אפשרויות הצבה מגוונות - אין כאן אפשרות לשחק עם גובה המסך למשל, משהו שלי אישית מאוד הפריע. כן יש אפשרות להטות את המסך למטה ולמעלה על צירו בזמן השימוש ברגלית, אבל גם כאן לא מדובר בזווית הטייה מרשימה במיוחד, לפחות לא בעבור הדרישות האישיות שלי. לשמחתי הרבה וכאמור יש לנו כאן תמיכה בתקן VESA מה שמאפשר לנו לחבר למסך הזה אינספור רגליות ומעמדי צד שלישי שיפתחו לנו יכולות הצבה חדשות עם המסך הזה, אבל אלה כמובן עולים כסף נוסף ולאו דווקא יהיו משהו שיש לכל אחד בבית - במקרה שלי חיברתי את המסך למעמד VESA כפול שאני משתמש בו בעמדה האישית שלי, מה שאפשר לי להציב אותו בדיוק בצורה שרציתי.
חיבורים, מפרט ואיכות התמונה
ה-GS27U מגיע עם שלושה חיבורי וידאו בסך הכל, בהם שני חיבורי HDMI בתקן 2.1 המותאם גם לקונסולות עדכניות לצד חיבור DP בודד בתקן 1.4. לשלושת אלה מצטרף חיבור כניסת אוזניות מובנה בגודל 3.5 מילימטר.
נתחיל מהטוב - כל עוד יש לכם מחשב אישי וקונסולת משחק עדכנית, השימוש שלכם במסך הזה הולך להיות לא פחות ממושלם כשזה מגיע לחיבור של מספר מקורות וידאו אליו - תקן HDMI 2.1 מבטיח לנו קצבי רענון גבוהים של עד 120 הרץ גם בזמן משחק ברזולוציית 4K, מה שהופך אותו לחיבור אידילי בזמן שימוש בקונסולות כמו ה-PlayStation 5 שיתחברו למסך הזה לצד המחשב האישי שלכם. באותה נשימה - היעדר חיבורים כגון רכזת חיבורי USB מובנית או אפילו חיבור USB-C בעל תקן Thunderbolt הופכים את המסך הזה למסך שפחות יתאים לעבודה עם המחשב הנייד שלכם מהמשרד לדוגמה, כך שאם אתם עובדים הרבה מהבית עם המחשב של העבודה ומחפשים פיתרון איכותי גם לזמנים בהם אתם לא משחקים - כאן ייתכן שה-GS27U פחות יתאים לכם. אז נכון, תג המחיר מאוד מזמין בהתחשב במטרה המרכזית שלשמה המסך הזה נועד, אבל עדיין, היעדר החיבורים שציינתי לפני רגע מאוד מורגש, לפחות עבורי.
המסך כן כולל פיצ'רים חביבים שיכולים לסייע לכם בזמן משחק כגון יכולת להפעיל כוונת מובנית לצד יכולת להפעיל "מייצב" שיהפוך את ה-Aim שלכם למדויק יותר, אבל בכנות לא זהיתי שיפור ניכר ליכולות הירי שלי בזמן שימוש בפיצ'רים האלה, ועבורי הם מסתכמים בתור גימיק חביב וממש לא קריטי. כן אציין לטובה את העובדה שהמסך מתממשק באופן מלא עם תוכנת הבקרה של Gigabyte בצורה שתאפשר לכם לשנות את כל ההגדרות השונות שלו בקלות ומבלי הצורך להשתמש בתפריט המובנה של המסך - אחלה של תוספת בעיניי. מה שלא קיבלנו כאן הוא תמיכה בפיצ'ר KVM מובנה, אבל בהתחשב בעובדה שככל הנראה מדובר במסך שלא נועד לשלב חיבור של כמה מחשבים במקביל גם ככה, זה לא באמת מפתיע ש-Gigabyte בחרה לוותר עליו הפעם.
כאמור, בכל זמן שבו תשתמשו בו על-מנת להציג לכם את המשחקים האהובים עליכם, חווית השימוש שלכם עם ה-GS27U צפויה להיות טובה במיוחד - פאנל ה-Super Speed IPS שלו מציע פלטת צבעים מרשימה ואיכותית מאוד הכוללת תמיכה בכיסוי צבעים של 95% מסולם DCI-P3 ולא פחות מ-127% של כיסוי צבעים מסולם sRGB, מה שמבטיח לנו דיוק צבעים מרשים גם בזמן שתג המחיר של המסך הזה לא גבוה במיוחד שמתאים אפילו לעבודה מקצועית עם תוכנות עריכה שונות כגון Lightroom או Photoshop. עוד נקודה חזקה מאוד לזכות המסך הזה היא העובדה שהוא תומך בקצב רענון מהיר של עד 160 הרץ לצד זמן תגובה של מילי-שנייה אחת בלבד, מה שיאפשר לכם להנות ממשחק מהיר גם בזמן השימוש ברזולוציית 4K גבוהה, זאת כמובן בהנחה והמחשב שלכם מסוגל להריץ אותה כמובן.
נקודת איכות טובה לא פחות שיש למסך הזה להציע היא התמיכה שלו בתקן HDR400, מה שמאפשר לנו לשפר את איכות התמונה וכיול הצבעים שלו אפילו יותר. חשוב מאוד לציין ש-HDR הוא מעיין חיה מוזרה כזאת שצריך לדעת איך לגשת אליה על-מנת שנוכל להוציא ממנה את המיטב, וגם במקרה שלי הייתי צריך לכוון את הגדרות פרופיל הצבע של המסך הזה כמה פעמים בשביל להגיע לתוצאות טובות שכללו דיוק צבעים מרשים ויחס ניגודיות איכותי, אבל ברגע שתעשו את זה מובטחת לכם כמעט בוודאות חווית צפייה לא פחות ממדהימה בזמן צריכת תכנים תומכי HDR (גם SDR נראה לא פחות ממצוין). לאורך כל הזמן בו בדקתי את המסך לעומק לא נתקלתי בקרטועי מסך חריגים או במריחה של התמונה, וחווית המשחק שלי בו הייתה לא פחות ממדהימה.
השורה התחתונה
בתג מחיר של פחות מ-2,000 שקלים, ה-Gigabyte GS27U הוא מסך נהדר לאלה מכם שמחפשים מסך שיספק ביצועים טובים ומהירים בזמן שימוש במחשב אישי חזק או קונסולות משחק עדכניות גם בזמן שהתקציב שלכם לא גבוה, זאת כל עוד אין לכם צורך בחיבורי USB נוספים, רמקולים מובנים במסך או בתמיכה בחיבור מהיר של מחשב נייד, ושהרגלית המתכווננת הכלולה בקופסה פחות רלוונטית עבורם.
*רוצים לקבל את כל החדשות החמות ישר לנייד? הצטרפו לערוץ הטלגרם של Vgames!*
תגובות
1
| פורסם ע"י