הרשמה

ביקורת: Demon Slayer - The Hinokami Chronicles 2 - צייד שדים בודד

האם זה משחק הדימון סלייר שחיכינו לו עד היום?

  • Nintendo Switch
  • Nintendo Switch 2
  • PC
  • PlayStation 4
  • PlayStation 5
  • Xbox One
  • Xbox Series X|S
  • :זמין לפלטפורמות
תאריך השקה: 05/08/2025

האנימה האהובה חוזרת עם משחק חדש שיכול לקרוא תיגר על דרגון בול

ad banner

עותק לביקורת ניתן לנו ע"י עדלי יונייטד, תודה רבה!

פעם בכמה זמן יוצאת אנימה שונן שתופסת לא מעט הדים, לפני כ-6 שנים זאת היתה Kimetsu No Yaiba, האנימה היכתה גלים בקהילת האנימה מסביב לעולם ובדומה ל-Attack On Titan ברמה מסויימת, הצליחה להגיע גם לקהל שהוא לא בהכרח אפילו קהל היעד של האנימה. כעת, אנחנו אחרי מספר עונות שונות וסרטים, המנגה הסתיימה לה לפני 5 שנים כבר והאנימה עושה את צעדיה האחרונים לקראת סיום, אבל אנחנו נכנסים כעת רק למשחק השני בסדרה שעוקב אחרי האירועים של המשחקים, המשחק השני של Hinokami Chronicles הגיע אלינו לביקורת, הנה מה שלי יש להגיד עליו.

סמטת הכיף

הסיפור של המשחק הראשון כיסה את האירועים של העונה הראשונה ועד לסרט Mugen Train, כעת המשחק השני לוקח אותנו אל העלילה של העונה השניה ב-Entertainment District. למי שלא עקב או לא שיחק את המשחק הראשון, המשחק מגיע עם מצב נוסף למצב הסיפור של המשחק שנקרא The Path of the Demon Slayer שמאפשר לשחקן לחוות את הסיפור של המשחק הראשון ב-6 קרבות שונים שאמורים להעביר את העלילה בצורה מתוקצרת.

ad banner

העלילה כמו שאמרנו, ממשיכה אחרי הסוף של הסרט Mugen Train ואחרי האסון שפקד את ה-Demon Slayer Corps, הקבוצה שלנו חייבת להמשיך הלאה ושד חדש מטיל אימה על הנשים של ה-Entertainment District, אחרי ששלוש נשותיו של טנגן אוזוי (Tengen Uzui) שהיו אמונות על המקרה מנתקות קשר, הוא מבקש את עזרת החבורה שלנו, טנג'ירו (Tanjiro), זניצו (Zenitsu) ואינוסקה (Inosuke) מתנדבים לנסות ולגלות מה עלה בגורלן של הקורבנות של השד המסתורי.

העלילה של המשחק, כמו שנאמר, עוקבת בדיוק אחרי העלילה של האנימה, היא מתמקדת בעיקר בחברי ה-Demon Slayer Corps, בעיקר בטנג'ירו, נזוקו, זניצו ואינוסוקה, העלילה עצמה היא חביבה, הבעיה האמיתית שלה מתחילה כאשר היא מכניסה לא מעט סצינות דיאלוג בין דמויות שונות. למה זאת בעיה? אני אוציא את התלונה הזאת מוקדם יחסית בביקורת ואגיד שהאנימציה בסצינות האלה היא משמימה עד לא קיימת, יש לדמויות את הבעיות האייקוניות של האנימה אבל הן לא נושמות, מה שגורם לחוסר איזון בין משהו שנראה כמו מצגת פאוור פוינט למה שרוצה להיות סצינת CGI, קצת מבאס לטעמי.

ad banner

הדברים שכן מחזיקים את מצב הסיפור של העלילה מעל המים הם דברים כמו מיני משחקים נוספים שקיימים בתוך המצב הזה כמו משחק קצב שנותן לזניצו לנגן על שימסן (Shamisen, כלי מיתר יפני מסורתי) שהוא נחמד ובו יש כמה אנימציות חביבות גם כן. לעומת זאת, למצב הסיפור יש גם משימות צדדיות שברובן הן פשוט Fetch Quest והן לא מאוד מעניינות כשאין להן שום השפעה מיוחדת על מצב הסיפור והן יותר סוג של מילוי חורים לא מעניין בצורה יוצאת דופן. אני אציין בזריזות שכמובן שבמשחק הזה כמו כל מדיה אחרת של Demon Slayer, המדובבים של הדמויות האהובות נמצאים גם פה ופחות או יותר הופכים את מצב הסיפור להרבה יותר מהנה.

עדיין משחק מכות

אנחנו זוכרים שעדיין מדובר במשחק מכות כן? אז בואו נדבר על העיקר של המשחק הזה, כמו המשחק הקודם מדובר במשחק מכות תלת מימדי, בדומה למשחקים של Dragon Ball, אבל היות ואני משחק על ה-Switch, יכול להיות שזאת הסיבה שהוא נראה קצת פחות נוצץ? אשפוט כשאראה את גרסאת ה-Switch של Sparking Zero כנראה. היכולות של כל דמות פחות או יותר מסתכמות במכה רגילה, מכה מיוחדת והאפשרות להגן ולהתחמק, ניתן גם להדוף את היריב אבל לא יצא לי לראות את זה עובד בפועל, העיקר שהאפשרות קיימת.

לכל דמות כמו שנאמר יש גם מכה מיוחדת, כל אחת ייחודית לכל דמות שונה, מה שיכול לשנות את מהלך הקומבואים של חלק מהדמויות, אבל ניתן לבצע שרשרת של מתקפות גם כן על מנת ליצור קומבו ארוך יותר. בנוסף בשלב הזה גם אוסיף שהמשחק מבצע שימוש במערכת טאגינג שמאפשרת לשחקנים לשחק עם שתי דמויות שונות ולהחליף ביניהן באופן כמעט חופשי, אבל במקום להחליף בין דמויות, ניתן לזמן את הדמות השניה על מנת להאריך קומבו וקמובו של 20 מהלכים לפתע יכול להפוך לקומבו של כמעט 35 מכות ולבצע לא מעט נזק ליריב. המערכת הזאת מזכירה במעט את זאת שנמצאת ב-Mortal Kombat 1 עם צעדים נוספים שיותר מזכירים דווקא משחקים כמו Marvel vs. Capcom 2.

באופן מאוד Old School, המשחק לא פותח את כל הדמויות על ההתחלה וגם לא את כל הבמות, ככל שנתקדם לאורך העלילה של המשחק נפתח יותר דמויות ויותר במות שונות במערכת התקדמות קלאסית. בזמן שכל אחת מהדמויות כן מביאה עומק נוסף, הבמות עצמן לא בהכרח מאוד מעניינות או משנות משהו במיוחד, אין להן משהו נוסף להציע, מדובר בעיקר ברקעים מתחלפים כשאין באמת תקשורת בין הדמויות לבין הבמות שעליהן הן נלחמות בפועל, רק משטח שבו הקרב מתרחש. העובדה שדמויות נעולות מאחורי הסיפור כן מעודדת התקדמות בסיפור עצמו אבל הבמות פשוט לא מרשימות מספיק כדי להיות שוות את זה.

לנצח משחק עם עצמי?

מערכת הקרב חביבה, הבמות לא מאוד מעניינות, אבל מה האם אני אשחק מול אנשים אחרים את המשחק הזה? ובכן פה התגלתה בפניי בעיה נוספת שאין לי מושג איך אני אמור להתמודד איתה. העותק שלי הוא ל-Switch 2 ואני יודע להגיד שהמשחק הקודם לא תמך ב-Cross Play, לצערי הרב עושה רושם שהמצב לא השתנה בכלל במשחק הזה להבדיל מהמשחק הקודם, כי ישבתי ב-Matchmaking לחפש משחקים ברשת במשך שעה מבלי למצוא משחק אחד אפילו, האם אני השחקן היחיד של המשחק על ה-Switch? אולי אני היחיד שבכלל מנסה לשחק ברשת על הקונסולה? אני לא הצלחתי למצוא תשובה חד משמעית בנוגע למצב הקרוס-פליי של המשחק החדש, אבל לצערי, אין לי אפשרות לבדוק את מצב הרשת של המשחק מאחר והוא מרגיש לא קיים.

אני חושב שמדובר בפספוס די כואב אם זה המצב, מאחר וזה מוריד לא מעט מהמשחקיות מחוץ למצב הסיפור שלו ואלא אם כן חברים באים לשחק איתכם את המשחק 1v1 במפגש חברים? המשחק הזה ככל הנראה עומד לתפוס לא מעט אבק על המדף שלכם אחרי שתסיימו את הסיפור שלו שבממוצע ככל הנראה יקח לכם פחות מ-10 שעות. בזמן הזה, יש לכם משחקים מכות פופולרים יותר שאולי תעדיפו להוציא עליהם את הזמן וגם להיכנס למשחקים ברשת איתם, אם אתם בעניין של משחקי מכות 3D בסגנון אולי Dragon Ball Sparking Zero שגם כשהוא נמצא בירידת שחקנים יחסית משמעותית (לפחות על המחשב), עדיין מביא קהל.

אני כן אגיד עכשיו שהנקודת משיכה האמיתית כנראה של המשחק הזה הוא בסופו של יום, מעריצים של האנימה שרצו לשחק את הדמויות האהובות עליהם ממנה, ואם אתם באמת בעניין של הסדרה האהובה עליכם, אז אני שמח לומר שהדמויות האהובות מהאנימה גם נראות פנטסטי במשחק הזה. בזמן שאנימציות מסויימות במצב הסיפור לא מאוד מרשימות, ניכר שבכל זמן שבו אנחנו נמצאים באחד ממצבי המשחק שקשורים למשחק המכות, הושקעה הרבה עבודה בנראות של המשחק והוא יכול להביא לא מעט הנאה לשחקן.

השורה התחתונה

Demon Slayer: The Hinokami Chronicles 2 הוא משחק מכות מהנה למדי בפני עצמו, עם מצב סיפור שיכול להיות מאוד מהנה עבור מי שלא יושבים לראות את האנימה, וזה יכל להיות הרבה יותר מושלם אם האנימציות השונות במצב הסיפור לא היו מרגישות כל כך חסרות השקעה. אני חושב שהמפלה הכי גדולה של המשחק הזה זה באמת המחסור ב-Cross Play עובד ומתפקד, כי אם אתם בטעות משחקים על פלטפורמה שהיא קצת פחות פופולרית מהאחרות, נתקעתם בלי שחקנים נוספים לשחק איתם אלא אם מגיע חבר לשחק איתכם שגם כן מתעניין באנימה באותה צורה או גם מעוניין ללכת מכות בכל משחק רנדומלי שזמין אצלכם בבית.

*רוצים לקבל את כל החדשות החמות ישר לנייד? הצטרפו לערוץ הטלגרם של Vgames!*

7
מתוך 10
נבדק על:
Nintendo Switch 2

הטוב

  • משחק מכות לא רע
  • סיפור מעניין שמבוסס על חומר המקור
  • גרפיקה יפה שמזכירה את האנימה
  • שחקני הקול של האנימה משחזרים את התפקידים שלהם

הרע

  • אנימציות שונות מרגישות לא מושקעות
  • החוסר ב-Cross Play מורגש מאוד
  • משימות צדדיות במצב הסיפור מיותרות לחלוטין

והתחרות:

  • קצת יותר השקעה וזה באמת יכל להתחרות ב-Sparking Zero
אור יהודה סגל - כתב תוכן

אור יהודה סגל - כתב תוכן

משחק על: PC, Nintendo Switch, Ps4, PsVita (ושאר שאריות של דורות קודמים)

בחיים לא תנצחו אותי ב: PVE, אין מצב שתנצחו אותי!

המשחק שהגדיר לי את הילדות: Star Wars: Shadows Of The Empire

כשאני לא משחק אני: סטודנט להנדסה, צילום

מסר לעולם: UP, UP, DOWN, DOWN, LEFT, RIGHT, LEFT, RIGHT, B, A, START

צפיה בכתבות צוות תוכן צור קשר

תגובות

תצוגה מקדימה
הסתר | הצג תצוגה מקדימה
טוען...
  1. 1

       | פורסם ע"י