אחד ממסכי ה-OLED הטובים והגדולים בביקורת מלאה
המסך סופק לנו על ידי ח.י יבואנית LG בישראל, תודה רבה!
אחרי הביקורת שלי בקיץ האחרון למסך התקציבי של AOC, לא רק שגיליתי את העולם של המסכים הקעורים, בשלב הזה גם הוצאתי את המסך ה-Ultrawide מהסטאפ שלי וחזרתי לפרופורציית המסך המקובלת שהיא ה-16:9. כי אין מה לעשות, רוב המשחקים עדיין לא באמת תומכים ברזולוציות שונות ומשונות, חוויתי את זה עם משחקים שרצים עם קצוות שחורים במשך הרבה זמן או בהגדרות תצוגה שמעוותות את התצוגה כדי להיכנס ליחס המסך הרחב. אבל עכשיו צצה לה הזדמנות שלא ציפיתי לה מבית LG, מסך Ultrawide קעור וגדול, פה כבר היה מדובר במוצר שלא רציתי לפספס. אז בואו נדבר על המסך (הדי ענק) של LG, ה-UltraGear 39GS95QE.
הגודל קובע?
כמו שהשם של המוצר חושף, ה-39GS95QE הוא מסך בגודל 39 אינץ', והוא חד משמעית המסך הכי ענק שהגיע אליי או ישב על השולחן שלי עד היום, המסך קעור ברדיוס של 800R עם פאנל OLED. כאשר נפתח את הקופסא הענקית נפגוש עוד קופסא עם ציוד נלווה, כולל הכבל חשמל וספק כוח מאסיבי למדי, כבל HDMI וכבל USB-B. לצד הציוד הנלווה, המסך מגיע עם המעמד שלו המחולק לשני חלקים שניתן להרכיב בעזרת שני ברגים איכותיים למדי, המעמד מבחוץ עשוי פלסטיק אך בעל חלק פנימי סולידי יותר עשוי ברזל שמעניק לו יציבות וחוזק.
גוף המסך עצמו עשוי מפלסטיק באיכות בניה מאוד סולידית, סדרת UltraGear עצמה, מאז הפעם האחרונה שיצא לי לסקר אותה, עברה סוג של שינוי מבחינת עיצוב המוצרים בה, כך שאם לא הייתי יודע באיזה מוצר מדובר, לא הייתי יכול לנחש במבט חטוף שמדובר בהכרח במסך של LG. הדבר שמייחד את המסכים של LG מבלי להסתכל על הלוגו של UltraGear, הוא בהחלט הכפתור הגדרות 4 כיווני שיושב בחלקו האחורי של המסך, מדובר באחד השלטים הכי נוחים לשליטה בהגדרות של מסך מבחינתי עד היום ואני שמח לראות שעד עכשיו הוא משומר במסכים של המותג.
למה לי Ultrawide עכשיו?
כמו שבוודאי שמתם לב בשלב הזה של הביקורת, המסך הוא מסך מאוד רחב, מאחר ומדובר במסך Ultrawide, הרזולוציה הטבעית שלו היא 3440x1440, יחס של 21:9, או אם תעדיפו, Ultrawide QHD. החוויה של שימוש במסך Ultrawide היא בהחלט מאוד חיובית לרוב, להיות מסוגל להציג מסכים בצורה רחבה או שני חלונות בצורה שעדיין ברורה היא נוחה במיוחד (למרות שהיא לא בהכרח מתאימה לכולם), אבל אל תשלו את עצמכם שמדובר בחוויה מושלמת, משחקים רבים לרוב לא יתמכו ברזולוציה סופר רחבה כמו האחת פה וכדאי לשים לב לכך, הרבה פעמים תתקלו במשחקים עם קצוות מושחרים גם אם הרזולוציה מוגדרת כראוי.
יחד עם זאת, כאשר משחקים תומכים ברזולוציות סופר רחבות, מדובר באחת החוויות הכי מהנות בכל מה שקשור לאימרסיה במשחק עצמו. אני חושב שהמסך הזה מדגיש את האימרסיה הזאת מאחר ומדובר במסך קעור ובאחד גדול למדי, כמו שאמרתי בהתחלה, 39 אינץ' בשילוב עם פאנל OLED שמעניק לו צבעיים עמוקים וחיים הרבה יותר. החוויה של לשבת מול מסך כזה ולשחק משחקים כמו Cyberpunk 2077, Doom Eternal או Death Stranding שתומכים באופן מלא ברזולוציות רחבות, הן בין החוויות שיותר נהניתי מהן בזמן שהיה לי עם המסך.
עוד דבר שבלט לטובה בשימוש היא פלטת הצבעים המוצגת בזכות ה-OLED. בפעם הראשונה שהפעלתי את המסך יחס הניגודיות שלו הרגיש גבוה וחד מידי,אך הוא גם מגיע עם מספר הגדרות צבע שונות כשאחת מהן הרגישה לי טבעית מאוד בשימוש עם Lightroom ו-Photoshop למשימות עריכת תמונות. מעבר לכך, קשה להגיד משהו רע על הפאנל הנהדר ש-LG מטפחת במשך שנים כשהצבעים מרגישים פנסטים, מדויקים מאוד וחווית העריכה על המסך היתה מצויינת, ולהלן התוצאות.
על בהירות, HDR ומה שביניהם
מעבר זריז על דף הפיצ'רים של המסך יגלה כי המסך תומך ב-HDR10 (מה שמרגיש כמו סוג של סטנדרט במסכי מחשב בשלב הזה), להבדיל מהחוויה האחרונה שלי מהפיצ'ר, הפעם היה מדובר בחוויה יותר דומיננטית, לעיתים קל לי יותר לשים לב אליו, במיוחד כשזה משפיע על צבעים במסך שמרגישים יותר חיים, אבל הוא נראה הרבה יותר טוב. בנוסף לכך, על הנייר הבהירות של המסך אמורה להגיע רק ל-275nits, אבל בהסתכלות על ההגדרות של המסך בתוך ווינדוס נגלה שהמסך מסוגל להגיע לבהירות שיא של 603nits, הבהירות המקסימלית של המסך בהירה למדי, אבל בשלב הזה היא הצליחה להכאיב לי בעין.
עכשיו בואו נדבר טיפה על המסך כמסך OLED, לצערינו למסכי OLED יש נטייה לצריבות על הפאנל, מה שגורם לסוג של אפקט Ghosting על המסך. הפתרון של LG לבעיה נראה יחסית פשוט סך הכל, וניתן לשים לב לכך בערך כל פעם שהמסך עובר למצב של שינה (אם המחשב לא נותן תצוגה למשל), הוא מבצע פעולה שנקראית Image Cleaning. הפעולה אמורה לשמור על הפאנל ולמנוע תופעה של צריבות, המסך מאפשר לבצע את הפעולה הזאת באופן ידני, אבל ניתן לסמוך על המסך שיבצע את הניקיון לפיסקלים באופן עצמאי.
כדאי גם שאציין שהמסך תומך בקצב ריענון של 240Hz, מדובר בקצב מאוד גבוהה, מה עושים קצב ריענון כזה גבוה? ובכן, לא הרבה, על מנת להריץ משחקים בצורה שתבצע שימוש בקצב ריענון כזה, צריך מחשב שיהיה מסוגל להריץ את המשחקים במהירות כזאת וככל הנראה יהיה מדובר במכונה מאוד מאוד יקרה (למרות שאם אתם קונים את המסך הזה, כנראה שיש ברשותכם מחשב חזק מספיק). יחד עם זאת, ועם התמיכה של המסך ב-G-Sync, מדובר בחווית גיימינג ברמה מאוד גבוהה, ללא קריעות של המסך וכמו שאמרתי עוד קודם, אימרסיה ברמה מאוד גבוהה או מה שינסה לתת לכם את היתרון בתור שחקני Esport.
השורה התחתונה
מסכי Ultrawide הם מסכים, שלרוב לפחות, מאוד נישטיים, הם לא נמצאים בתפוצה גבוהה כמו מסכים ביחס של 16:9, גם כאשר הסטנדרט מתחיל להגיע לרזולוציית 2K, הרזולוציות הרחבות עדיין לא מתקבלות לרוב. יחד עם זאת, מדובר ברזולוציה האולטימטיבית לחוות משחקים בצורה אימרסיבית ומהנה. החוויה הזאת מגיעה עם תג מחיר גבוה למדי, נכון לעכשיו פה בארץ המחיר עומד על 7,490 ש"ח, מה שהופך את המסך למסך שקשה להמליץ עליו לאנשים שאין להם בארנק כסף מיותר בסכום כזה, אבל מי שמסוגל להרשות לעצמו את החוויה של המסך הזה, יזכה באחת מחוויות העבודה ומשחק כנראה הטובות ביותר שיש לשוק להציע היום.
*רוצים לקבל את כל החדשות החמות ישר לנייד? הצטרפו לערוץ הטלגרם של Vgames!*
תגובות
1
21:05 25.11.2024 | מני (אורח)
מסך מדהים. קניתי אותו באמזון לפני כחודש. עם משלוח ומכס עלה לי בערך 5,350 ש"ח. אלפיים פחות מאשר בארץ.
בהתחלה פחדתי ש-39 אינץ' יהיה גדול מדי ויהיה לי קשה לשבת קרוב אליו אבל היום כבר חושב שאולי הייתי צריך לקנות את הגירסה של ה-45 אינץ'.
2
| פורסם ע"י