הרשמה

ביקורת: Shinobi: Art of Vengeance - המילה האחרונה

יש לנו פה מתחרה רציני למשחק האקשן של השנה

  • Nintendo Switch
  • Nintendo Switch 2
  • PC
  • PlayStation 5
  • Xbox Series X|S
  • :זמין לפלטפורמות
תאריך השקה: 29/08/2025

אומנות הנקמה? יותר כמו אומנות נקודה.

ad banner

עותק לביקורת ניתן לנו ע"י עדלי יונייטד, תודה רבה!

מוקדם יותר השנה קיבלנו אלינו את Ninja Gaiden: Ragebound, משחק ספין-אוף שהחזיר את סדרת המשחקים האהובה לסגנון הדו-מימדי והזכיר לנו כמה האקשן הכאוטי שלה עובד גם כשהוא מגיע בזווית שלא ראינו כבר זמן מה. אליו מצטרף עכשיו גם Shinobi: Art of Vengeance, כותר חדש בסדרת האקשן האהובה שלא נראה מזה 14 שנים, שמכניס את השניים למלחמה על משחק האקשן-פלטפורמינג הדו-מימדי הטוב של השנה - ואני חושב שאני יודע מי המנצח שלי.

דרך הנינג'ה שלי

הסיפור שלנו מתמקד ב-Joe Musashi, כשהשבט שלו, ה-Oboro, נמצא תחת מתקפה ומושמד ע"י הארגון הצבאי ENE ששואף לשלוט בעולם. מכאן, ג'ו יוצא למסע נקמה בארגון ובאדם העומד בראשו - הלורד Ruse והקצינים שלו, שכמובן ישמשו כבוסים הראשיים של המשחק אותם נחסל אחד אחרי השני עד שנגיע לראש הנחש. העלילה של המשחק מסופרת בצורה הפשוטה ביותר הידועה לאנושות - תמונה סטטית של הדמות שמדברת, והטקסט שהיא אומרת, לצד סצינות מעבר אותן אפשר להגדיר כמצגות פאוורפוינט עם תמונות מתחלפות וקריינות ברקע. ג'ו מגיב לדמויות הסובבות אותו בנהמות, ומשאיר להן לעשות את העבודה הקשה בהנעה של הסיפור קדימה, אבל זה עובד עם הקסם האולד-סקול שלו. אין פה משהו יותר מדי מיוחד, ולהגיד שהייתי מושקע בכל כולי בסיפור יהיה שקר, אבל כן יש פה עבודה מספיק טובה כדי לבנות את הבסיס שיקיף את המשחקיות עצמה, שהיא החלק הטוב ביותר של המשחק.

ad banner

האמת שזה קצת מצחיק, כי בשלב הזה אני אמור לעבור לדבר על הגיימפליי, אבל הרגעים שבאמת זכורים לי מהמשחק הזה הם לאו דווקא מסצינות מעבר או קטע מסויים בעלילה, אלא בדרך שבה הוא מספק רגעים נהדרים דרך הגיימפליי עצמו. לדוגמה, כבר בסוף השלב הראשון, ג'ו עוזב את הכפר כדי לרדוף אחרי רוז כשהוא רכוב על זאב לבן, ומתחיל להילחם באויבים ולהתחמק ממכשולים תוך כדי תנועה כשברקע אפשר לראות רובוט ענק שרץ במקביל אלינו. זה, בשילוב עם פסקול אדיר, באותו רגע גרם לי להישאב למשחק ולדעת שניצבת בפניי חוויה פשוט נהדרת. ולא טעיתי.

ad banner

מהיר כברק

סמנו את מילותיי - ל-Shinobi: Art of Vengeance יש את המשחקיות המהנה ביותר שחוויתי במשחק דו-מימדי, אי פעם. המשחק מחולק לשלבים, שכל אחד ישלח אתכם למיקום שונה וייחודי בנוף והאסתטיקה שלו בעודכם מתקדמים בו ומחסלים כל אויב שעומד בדרככם, משלימים קטעי פלטפורמינג, מגלים סודות וכן הלאה. הכל מרגיש מדוייק, המשחקיות מהירה ותגובתית, ופשוט כיף לזוז בשלבים, לבצע קומבואים ומתקפות מיוחדות על אויבים ולהמשיך לקטע הבא. מבחינת גיוון, המשחק תמיד דואג לזרוק לעברכם שדרוגים, כמו תיבות נסתרות שמכילות בתוכן מתקפות חדשות או מטבעות מיוחדים שיאפשרו לכם "לשפר" את החנות ובעצם לפתוח דברים חדשים לקנות.

אבל לא רק ג'ו מתחדש, כי גם המשחק דואג להשאיר אתכם ערניים ולהציג אתגרים חדשים ככל שתתקדמו בו. תהיו בטוחים שאת המתקפה החדשה והמגניבה שהשגתם תוכלו לנסות מהר מאוד על אויב חדש שיגרום לכם לשקול מחדש איך אתם ניגשים לקרב. קשתים שיוצבו בפלטפורמות מעליכם יפילו עליכם ברקים מהשמיים, מכשפים ירפאו את האויבים שמסביבכם או רובוטים שיגיעו עם מד נוסף של שריון שתצטרכו לרוקן לפני שתתחילו לגרום לנזק אמיתי - לכל שלב יש את האויבים שלו והאתגר שבא ביחד איתם, ולרגע לא הרגשתי שאני נלחם באותו סוג של אויבים לאורך זמן.

מבחינת הפלטפורמינג, לרוב היא עובדת כמו שהיא אמורה לעבוד - ג'ו יכול לקפוץ מקיר לקיר, לטפס על פלטפורמות, לעשות Dash באוויר כדי להגיע למקומות רחוקים - יש פה את כל החבילה, אך היו לא מעט מקרים שבהם המערכת הזו לא עשתה את מה שביקשתי ממנה, מה שגרם לי למות לא מעט פעמים. זה יכול להתבטא בקטעים מתוסרטים שבהם ג'ו צריך לברוח ממשהו, שכאן המשחק יבחן את היכולות שלכם ויצריך מכם להגיב מהר לזירה שמשתנה, אבל כשג'ו לא מגיב בדיוק כמו שציפיתי לקטעים מסויימים, זה היה קצת מתסכל.

הסגנון האומנותי של המשחק הזה פשוט עוצר נשימה. כאמור, מדובר בסגנון דו-מימדי, כשהשלבים מעוטרים בסביבות ורקעים יוצאי דופן, מלאים בפרטים ועדיין לא מרגישים לרגע עמוסים. הכל מוצג לשחקן בצורה נקייה ומהממת, כשלכל שלב יש את הזהות והצבעים הייחודיים לו. וזה לא מתבטא רק בשלבים, כי כל מהלך שג'ו מבצע מגיע עם סגנון ויזואלי ואנימציה נהדרת, בין אם זו מתקפת נינג'וטסו מיסטית או קומבו בסיסי באוויר שמסתיים בבעיטה שמלווה בהמון משקל - הכל עשוי מושלם.

השורה התחתונה

Shinobi: Art of Vengeance הולך לעשות חיים קשים לכל משחק אקשן דו-מימדי שיגיע אחריו - הוא נראה מדהים, עם מערכת קרב מושלמת מלאה באתגרים ושדרוגים להשיג, שלבים שבנויים בצורה חכמה עם המון סודות וג'ו מוסאשי אחד שאמנם לא סוחב את העלילה, אבל זכה להיות הדמות הראשית באחד מהמשחקים הכי כיפיים שיצא לי לחוות ב-2025.

*רוצים לקבל את כל החדשות החמות ישר לנייד? הצטרפו לערוץ הטלגרם של Vgames!*

9.5
מתוך 10
נבדק על:
PC

הטוב

  • אקשן ברמה גבוהה מאוד
  • סגנון ויזואלי מהמם
  • שלבים מגוונים ומעוצבים היטב

הרע

  • עלילה קצת חלשה
  • קטעי פלטפורמינג לא מדוייקים

והמתחרה:

  • סליחה נינג'ה גיידן, הכתר שייך לשינובי
גיא דהן - עורך ראשי

גיא דהן - עורך ראשי

משחק על: PC בעיקר, על העצבים בשאר הזמן

בחיים לא תנצחו אותי במשחקי: Point& Click

המשחק שהגדיר לי את הילדות: Jazz Jackrabbit ו-Star Wars: Racer

כשאני לא משחק אני: ישן

מסר לעולם: זה בסדר גמור לא לאהוב משחק מסוים, אבל זה לא בסדר לשנוא את מי שאוהב אותו

צפיה בכתבות צוות תוכן צור קשר

תגובות

תצוגה מקדימה
הסתר | הצג תצוגה מקדימה
טוען...
  1. 1

       | פורסם ע"י